Banjalučani kao svoje omiljene destinacije izdvajaju Tajland, SAD gdje posebno preferiraju New York, Maldive, Kubu, Dominikansku Republiku, Mauricijus, Sardiniju, Bali, Meksiko, Emirate sa akcentom na Dubai, Moskvu, Tokijo. A mi Vam predstavljamo TOP 5 najposjećenijih:

New York,

Zaboravite na muzeje, vodiče, istoriju i arhitekturu grada. Ovdje pričamo o ulicama, žutim taksijima, prvom susteru sa led ekranima Time Squera, prvom susretu sa Kipom Slobode kada ćete se zaista i osjećati kao najslobodnije biće na planeti. Ako nas pitate za romantiku onda kao posebnim doživljajem izdvajamo šetnju bruklniskim mostom.

New York

Banjalučani se mogu svrstati u dvije kategorije putnika, jedni su oni koji vole putovati ali izuzetno vode računa o budžetu ( biraju niskotarifne avio kompanije, što jeftiniji smještaj i takvi putnici u većini slučajeva sami kreiraju svoju putnu logistiku), dok u drugu katergoriju spadaju putnici kojima je važno da imaju što kvalitetniji plan puta posebno kada je riječ o komforu. Putnici koji žele za svoj izdvojeni novac da osjete najjljepše čari koje donosi ova moderna destinacija, te nerjetko mnogo bolje prođu ukoliko aganžuju agenciju za putovanje kao ličnog agenta koji će pripremiti kvalitet plan putovanja I zadovoljiti I jednu I drugu navedenu kategoriju putnika podjednako.

Međutim, kakav god tip putnika bili u New Yorku se ne želite osjećati kao turista već jedan dan živjeti kao njujorčanin. Užurbano hodajući avenijama ispijati Starbaks kafu, na trenutak zamišljajući kako jurite na posao u kancelariju na 25 spratu sa pogledom na Menhetn. Uveče piti koktel negdje na krovu Soha, sutradan odmarati pod suncem u Central Parku. U New Yorku želite biti kosmopolita. New York nikada nije bio pristupačniji nego što je to danas slučaj, sada kada je na raspolaganju direktan let iz Beograda i kada se turističke vize odobravaju na 10 godina, ovaj grad sve više postaje desticanija kojoj je putnici vraćaju iz godine u godinu.

Cuba

Kuba,

Putovanja na Kubu se kao i sve daleke destinacije u najvećoj mjeri organizuju individualno. Zar ne bi bilo lijepo kada bi sami mogli da isplanirate svoj savršen odmor uz stručnu asistenciju travel agenta koji tačno znaju preporzani vaše afinitete i odgovoriti na zahtjeve prema vašem tipu ličnosti. Kuba je sama po sebi turistička atrakcija, imate osjećaj da je vrijeme stalo, da ste se vratili u prošlost. U Havani preovladava arhitektura iz kolonijalnog doba kao i građevine u baroknom stilu. Posebnu pažnju plijeni stari grad u Havani, koji je i danas pravi biser španskog kolonijalizma. Tako da su mnogi hoteli zapravo nekadašnje kolonijalne palate i manastiri. Havana je grad muzej, a život na ulicama je jednako dinamičan i bogat kao i njegova arhitektura. Ali nećemo govoriti o turističkim činjenicama, ne.

Kubu vrijedi posjetiti dok je još na snazi režim Fidela Kastra, ali i ovaj put postoje aspekti koje nećete moći samo istražiti na internetu, aspekti za koje je potreban vrhunski travel agent koji će uveliko pomoći pri izboru aviokompanije, hotela . Posbno neko ko ima specijalne veze sa lokalcima na Kubi, neko ko će Vas znati uputiti da na Kubi imate dvije cijene za svaku uslugu, jednu za domicijalno stanovništvo, drugu za turiste. Hajde da pričamo o tome kako da Kubu doživite iz ugla lokalca. Turisti kao sredstvo plaćanja obično koriste konvertibilni kubanski pezos, međutim kubanci upotrebljavaju domaći kubanski prezos te stoga uživaju drastično niže cijene. Samo iskusni travel agenti mogu Vas uputiti na lokalce koji će pristati da vam promijene konvertibilne pezose u domaće i tada nastupa draž boravka na Kubi, jednako kao lokalci uživaćete u privilegiji niskih cijena I tek tada se može reći da je Kuba prejeftina za boravak. Čini nam se da na Kubi za svaki aspekt usluge postoji dvojni sistem, od valute do taksija, treba znati infiltrirati se među lokalce i za vrijeme vašeg boravka osjetiti istinski duh i život Kube.

Građanima Bosne i Hercegovine nije potrebna viza za Kubu, ali jeste turistička kartica koja mora biti prikazana na ulazu u zemlju u originalu. Ambasada Kube u Budimpešti nadležna je za izdavanje tursitičkih kartica ali putnici moraju lično otići po istu. Tu takođe izdvajamo benefit asistencije profesionalnih turističkih agenata koji imaju način kako da karticu dopreme do Vas lično.

Maldivi,

Maldivi su za razliku od New Yorka i Kube sasvim druga vrsta odmora. Ovaj tropski arhipelag ostvariće vaše snove za dugim, bijelim, pješčanim i palmama pokrivenim plažama. Netaknuti podvodni svijet sa najljepšim koralnim grebenima, najšarenijim ribljim vrstama koje ćete ikada vidjeti. Maldivi su namjenjeni samo za istinske hedoniste.
Malo je poznato da Maldivie takođe možete upoznati na dva načina, jedan je samostalno u sopstvenoj režiji kada ćete iznajmiti gostinsku kuću na jednom od lokalnih ostrva pa čak i na mjesec dana jer su cijene daleko pristupačnije u odnosu na rezorte, jedino na ovaj način imate priliku upoznati istinski lokalni život i ono što ne vidite kada boravite u rizortima koji su izolovani svaki na svom ostrvu. Maldive čini arhipelag od poreko 1.000 ostvra. Brojna su sasvim netaknuta i nenaseljena.

Maldivi

Ali pitanje je da li želite iskustiti lokalni život iz perspektive turiste, jer na Maldivi su islamska država i u naseljenim ostrvskim gradovima gdje živi lokalno stanovništvo vlada stogi Šerijatski zakon koji zahtjeva pristojno i svedeno ponašanje, te se tako nećete smjeti kupati na lokalnim plažama u bikiniju, jer vrijede stroga pravila kako za žene tako i za muškarce kada je u pitanju oblačenje. Strogo se mora voditi računa o kulturi ponašanja i otkrivensoti vašeg tijela, ne smije se nositi čak ni providna odjeća. Muškarci ne smiju hodati bez košulje nit nositi kratke pantalone koje otkrivaju koljena, žene ne smiju nositi nikakav tip kupaćeg kostima. Nećete nigdje pronaći alkohol niti ga smijete javno konzumirati, osim u hotelskim rizortima na ostrivna. A ne vjerujemo da zamišljate Maldive kao mjesto gdje biste šetali u farmerkama i košulji. Ipak je ovo raj na kome želite biti slobodni ispijajući koktel na bijelom pijesku a upravo to zadovoljstvo omogućavaju isključivo rizorti.

Maldivi su posebno interesantni kada je riječ o tematskim putovanjima za medeni mjesec, posebno interesantno jeste to što mnogi hoteli pružaju pogodnosti tim povodom od ražnih znakova pažnje koje će Vam priređivati tokom boravka do posebnih pogodnosti po pitanju plaćanja gdje se odobravaju značajni popusti pa čak i besplatan boravak za mladu u pojedinim hotelima.

Dubai

Dubai,

Među navedenim destinacijama Dubai bi trebao zbog svoje posjećenosti zauzeti i prvo mjesto, ovo je definitivno destinacija za koju se već organizuju grupne ture kao za Grčku ili Tursku, nema još uvijek čarter letova ali polasci po izuzetno niskim cijenama avio karata su na raspolaganju svakodnevno. Kada je riječ o banjalučanim sigurni smo ako već niste bili sigurno poznajete osobu koja je bila u Dubaiju.

Dubai je danas fascinatna metropola luksuznog blještavila arapskog zaliva, na mjestu gdje je do prije 30 godina bila samo pustinja.

Suprotno glasinama, Dubai ima mnogo više da ponudi od moderno izgrađenih građevina. Tačno je da nema Versaj ili Koloseum ali ovo i nije takva destinacija. Dubai je iluzija. Iluzija koja vam pruža osjećaj luksuza. Luksuz je zapravo glavni monument i atrakcija koju Dubai pruža. Negdje smo pročitali, Dubai je Las Vegas na steroidima. Ovo je jedina destiacija svijeta gdje ujutro nakon doručka u luksuznom hotelu možete da birate da li da idete na skijanje ili pustinjski safari.

Najbolje vrijeme za posjetu Dubaiju je od oktobra do marta, stoga nemojte se iznenaditi ako vam agencije ponude ultra povoljne aranžmane u periodu od juna do septembra, jer čak i ako odete nećete biti u prilici da se kupate niti da ugodno boravite na otvorenom. Ne treba zaboraviti da je ovo ipak pustinja, i koliko god bio bogat vještačkim navodnjavanjem, čak i čitavim rijekama slatke vode, i bujnom vegetacijom koja je sve samo ne prirodno iznikla, Dubai je ipak i dalje pustinja i temperature u ljetnom periodu prelaze 50 stepeni celzijusa. Da li ste znali da u toku godine ima samo oko 6 kišnih dana.

Dubai iako odiše luksuzom nije mjesto za koje je potrebno izdovojiti i luksuzan budžet, jeste ako Vam je u planu šoping, medjutim ukoliko ga posjetite u vrijeme Shopping festivala u Januaru nigdje nećete pronaći vrhusnke brendove po tako niskim cijenama. I ne zaboravite, cjenkajte se!
Sa druge strane kada je riječ o hotelskim kapacitetima, Dubai se moze pohvaliti iskljucivo luksuznim hotelima međutim već za 50 EUR mozete bukirati hotel od 5 zvjezdica i osjećati se kao filmska zvijezda. Kao sto rekosmo luksuz je glavna atrakcija Dubaija koja je danas dostupna svima.

Dubai iako je islamska zemlja, jedna je od najliberalinijih emirata na Bliskom Istoku. Ipak zahtjeva decentno i pristojno oblačenje, nije preporučljivo da se sa partenrom držite za ruke i razmjenjujete nježnost na ulici jer je takvo ponašanje uvredljivo za domicijalno islamsko stanovništvo.

Kada je riječ o izboru smještaja vodite računa o agencijama koje birate za asistenciju, ne dozvolite da vas neko nagovori da putujete u periodu od maja do septembra, i kada birate lokaciju za smještaj neka to bude Jumeirah Plaza (Džumeraj Plaza) ne samo sto su najljepši hoteli upravo u ovoj regiji već je i najljepša i ujedno najpoznatija plaža. Mnogobrojni luksuzni hotelski kompleksi nižu se jedan do drugoga, između njih je teško napraviti izbor. Dobro je uvijek se posavjetovati i oko plana i programa boravka i sta je to što je proporučeno za vidjeti i iskustiti u Dubaiju. Posebno u pogledu izleta i transfera.

Državljanima Bosne i Hercegovine je za ulazak u Dubai potrebna viza, koja se izdaje u Rimu ili po ulasku u Zemlju. Međutim, takođe uz asistenciju Travel Agenta vizu možete dobiti i lično u Banjoj Luci.

Tajland,

Bijeli pijesak, morski zalivi okruženi kokosovim palmama, tirkizno plava voda, interesantan podvodni svijet i vrhusnko ronjenje, cijelonoćno partijanje bogata kultura i egzotični specijaliteti kao da govore: Dobrodošli na Tajland. Tajland je destinacija gdje želite da se osjećate kao turista, da uživate sve pogodnosti tetošenja u vrhunskim hotelskim kompleksima.

Kada su azijske zemlje u pitanju treba voditi računa o terminima putovanja, najljepše vrijeme za Tajland je od oktobra do marta. Ovaj put ćemo izdvojiti Puket kao odredište, posebno zbog Hotela kakvim raspolaže ali i plažama.

Tajland

Obavezno izaberite veliki rizort sa privatnim plažama, ovakvi kompleksi sa all inclusive uslugom, tranferima i dodatnim pogodnostima često puta budu povoljnija varijanta nego da sami tražite niže rangirane smještaje i sve usluge i ishranu plaćate dodatno. Da ne govorimo o kvalitetu boravka. Hoteli sa privatnim plažama su tropska idila, uglavnom izolovana od spoljašnjeg svijeta kao i od drugih hotela. Na Puketu želite da vas tetoše, masiraju na plaži dok uživate na bijelom pijesku pod palmom. Spa i kozmeticke usluge na Tajlandu su izuzetno jeftine, znatno jeftinije u odnosu na iste usluge u našem gradu. A kada poželite da osjetite Tajlandsku egzotiku obratite se uvijek lokalnim vodičima za izlete i razgledanja, bilo da želite iskusiti lokalni život i navike tajlanđana ili se uputiti u džunglu a posebno na slonovima. Iako se često može čuti kako su slonovi u kampovima loše tretirani, mora se naglasiti da godinama unazad nadzor nad ophođenjem prema ovim plemenitim životinjama vode stoga udruženja za zaštitu slonova na Tajlandu. Posjetite nacionalne parkove i hramove. Preporučujemo Vam individualno kreirane izlete, posebno cjelodnevni izlet na Phi Phi Leh ostrvo u zalivu Maya gdje je sniman film Plaža, preporucujemo da rentate gliser jer je sama plovidba do ovog čarobnog ostvra sama po sebi spektakularna. Uživajte u kupanju, ronjenju, obilasku i jednostavno priuštite sebi da se izležavate na ovom čarobnom ostvru daleko od stvarnog svijeta. Kasnije na Phi Phi Nok ostrvu uživajte u ukusnom ručku, po povratku u hotel preporučujemo masažu i sigurni smo da će to biti dan koji nikada nećete zaboraviti.

Avio karte

avio karte

Kod nas AVIO KARTE mogu biti fiksne! Travel office, pored fleksibilnih cijena letova čija se cijena prilagođava trenutnoj raspoloživosti na dan rezervacije, nudi vam i fiksne cijene. Bukirajte let po fiksnoj cijeni u kombinaciji sa hotelom i uslugom iz jednog od naših tematskih kataloga. Iz ponude izdvajamo:

Travel Office
Travel Office
Travel Office

živi odvažno

+387 51 219 722
info@traveloffice.ba