Bled

Donosimo vam prijedlog za vikend putovanja u okviru serijala putopisa #gdjezavikend. Samo za vas istražili smo kako provesti ugodan vikend na destinacijama koje su na prihvatljivoj udaljenosti od Banjaluke. Ovaj put bili smo na Bledu i donosimo Vam prijedloge na bazi sopstvenog iskustva:

Prije nego se zaputite na Bled, sve poslovne obaveze ostavite kod kuce, spakujte samo najudobniju odjeću i spremite se za nezaboravan wellness ugodjaj, termalne prostrane komplekse bazena, vrhunske gurmanske delicije, vrhunske sorte vina, mir, svjež vazduh i potpunu relaksaciju…

Ovo nije tekst o Bledu kakvi su vec ispisani, o jezeru koje je usukano u beskrajno brdovito zelenilo, koje kao da ga cuva i krije od uzurbanog zivota danasnjice. Ovo je tekst o tome kako da sebi priustite odmor iz snova, hedonistički ugodjaj u mondenskom idiličnom ambijentu udaljenom tek 4 sata voznjue od Banjaluke.

Odsjeli smo u hotelu Golf, jednom od najljepših na Bledu, u bajkovitom apartmanu sa panoramskim pogledom na bledsko jezero, Bledski Grad i Julijske Alpe, fotografije koje smo načinili ne mogu prenijeti sliku kakvo oko vidi, i zaista koliko god se trudili taj pogled je nešto što možete dozivjeti samo golim okom. Najljepše što je apartman pružio osim božanstvenog pogleda jeste pretapanje unutrašnjeg prostora sa vanjskim, imali smo osjećaj da smo na samom jezeru i nekako se stekne utisak da ne boravimo u zatvorenom prostoru.

Bled

Bledski zamak dodatno doprinosi bajkovitom ambijentu u kome cete zasigurno uzivati. Ako ste, kao mi odvojili jedan vikend za Bled, za prvi dan preporučujemo obilazak Bledskog zamka. Do istog se uputite pješice radije nego automobilom, trebaće vam oko 20 min šetnje od hotela Golf i savjetujemo što udobniju obuću jer je put prilično strm ali ugodan. Dozivljaj ce biti potpun kada kroz predivne ambijentalne staze dodjete do vrha, a ako mislite da ce vas uspon do dvorca ostaviti bez daha sačekajte da vidite pogled koji se pruza sa vrha.

Preporučujmo ručak u jednom od restorana, mi smo odabrali Jezeršek. Ugodno će iznenaditi i one najzahtjevnije sa istančanim gurmanskim ukusom. Oduševili smo se sporo kuhanim govedjim obrazima sa pireom slatkog krompira, dodatkom sezonskog povrća i parmezanskim kroketima. Tajna vrhunskog okusa mesa je u tome sto se lagano kuha, cak 24 casa, i zbog toga imate osjećaj da se topi pod nepcetom. Potpun okus ovoj deliciji daje i gutljaj Rumene Rebule, autentične sorte vruhunskog vina sa Gorških brda, vinarije Ščurek. I još jednom akcenat moramo staviti na pogled bilo da se smjestite u predivnoj bašti ili u unutrašljosti restorana uzitak ce biti jednako ugodan.

Nakon laganog ručka spuštanje do podnozja pobrinuće se da se kalorije lagano tope i da budete spremni za wellness, a upravo zato Bled i jeste omiljena destinacija za relaksaciju duha i tijela. Bled je spoj vrhunskog wellness-a, bogate prirode, mira i spokoja koje ambijent pruza, te odlične kulinarske ponude. Šetnja ovim rajskim krajolikom upotpunjena masažama i termalnim vodama učiniće da se osjećate kraljevski.

Savjetujemo da prvo tijelo pripremite u sauni jer se na taj način dvostruko povećava relaksirajući efekat a zatim se prepustite masaži toplim uljem i vrućim kamenjem. Nakon masaže zadržite se u predivnoj umirujućoj prostoriji u kojoj ćete biti posluženi šoljicom aromatičnog čaja ili svježe cijeđenim sokom.

Ono sto smo sa nestrpljenjem čekali i čemu smo se radovali još i prije samog dolaska jeste da okusim grumanske delikatese čuvenog chef Simona Bertoncelja, i nakon prekrasne prirode na red je došao ručak u restoranu Panorama. Prvo je poslužen mali kotlić sa vrućom čorbom od gljiva i knedlama od sira, a potom govedina sa vrganjima i pireom dimljene mrkve, uz njoke od bundeve i povrće sa medom. Autentični gorenjski okusi zaista su vrijedni divljenja, medjutim posebno moram izdvojiti bledske krempite. Nigdje krempite nisu ukusne kao na Bledu, jer sa Bleda i potiču. Tajna ove vrhunska poslastica je u prirodnim sastojcima i receptu koji čuva samo Bled.

Ujutro nakon budjenja u sobu je stigao doručak,  vruci kroasani, jagode i med, te šoljicu kafe čija aroma najavljuje novi dan.

Nakon ukusnog doručka uslijedila je setnja, idilicna staza oko jezera duga je oko 6 kilometara i hodajući tim mirnim ambijentom kroz bujnu vegetaciju, uz jezero, okruženo alpima prepurtite se i uživajte nježnim zvucima prirode.

Bled je idealna destinacija za sve željne mirne prirode i ambijentalnih staza, ukusnih gastronomskih delicija karakterističnih za ovu regiju i opuštajućih spa tretmana. Dovoljno je izdvojiti tek tri do četiri dana i potpuno ćete se relaksirati.

Avio karte

avio karte

Kod nas AVIO KARTE mogu biti fiksne! Travel office, pored fleksibilnih cijena letova čija se cijena prilagođava trenutnoj raspoloživosti na dan rezervacije, nudi vam i fiksne cijene. Bukirajte let po fiksnoj cijeni u kombinaciji sa hotelom i uslugom iz jednog od naših tematskih kataloga. Iz ponude izdvajamo:

Travel Office
Travel Office
Travel Office

živi odvažno

+387 51 219 722
info@traveloffice.ba